Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Deze test geeft u een uitslag in 15 minuten. Deze test kan overal gedaan worden bijvoorbeeld thuis of op kantoor. De test is veilig in gebruik en geeft duidelijk weer of u Sars CoV-2 IgM antilichamen heeft of Sars CoV-2 IgM IgG antilichamen.

Deze test is veilig in gebruik. Als u de aanwijzingen opvolgt hoe de test werkt dan ziet u in 15 minuten of u de antilichamen in uw bloed heeft.

Deze test toont de IgM of de IgG antilichamen aan die tegen Covid-19 zijn aangemaakt. De PCR-test bevestigt alleen of iemand het virus heeft en dus op dit moment geinfecteerd is. (nadeel van de huidige pcr-test zijn veel false positive)

IgM antilichamen komen het meest voor in ons lichaam. Deze beschermen ons tegen de meeste infecties door te onthouden welke ziektekiemen u eerder bent blootgesteld. IgM antistoffen worden zelf door ons lichaam gemaakt zodra u bent besmet met een nieuwe bacterie of een virus. Ze kunnen verdwijnen en te pieken in een vroeg stadium, als de IgG antilichamen de rol op zich nemen om u te beschermen tegen het virus.

De IgM antistoffen tegen het Covid-19 worden meestal al binnen enkele dagen gedetecteerd nadat u geïnfecteerd/besmet bent geraakt. De IgG antilichamen tegen het Covid-19 virus worden later zichtbaar na een infectie. Het laat zien dat u besmet bent geraakt in het verleden. De aanwezigheid van de Igm en de IgG antilichamen duiden op een recente blootstelling op het Covid-19 virus.

Na 15 minuten kunt u de uitslag aflezen op de strip. Afhankelijk welke streepjes er worden aangegeven, negatief of positief kunt u wellicht besmettelijk zijn voor anderen. In de gebruiksaanwijzing kunt u lezen wat de mogelijke uitkomsten zijn. Bij een positieve uitslag neem dan meteen contact op met uw huisarts.

Hangzhou Clongene Biotech is een toonaangevende fabrikant van biologische grondstoffen en in vitro diagnostische producten. Dit bedrijf heeft een solide reputatie en levert over de hele wereld aan professionele distributeurs en partnerbedrijven. 

Het bedrijf is opgericht in 2004. Hangzhou Clongene Biotech heeft een ISO 13485:2016 geaccrediteerde GMP compliant R&D en productiefaciliteiten met een oppervlakte van 19.000 vierkante meter in Hangzhou, China. Alle producten bezitten een CE-keurmerk en de US FDA 510(k) clearances. Meer informatie over dit bedrijf klik dan hier.

 

De IgG antilichamen worden gemeten door de test. De test toont aan dat u in het verleden besmet bent geraakt met het virus. Hoe lang en tot wanneer de antilichamen zichtbaar zijn is voor elk lichaam anders. Dit kan een paar maanden zijn of een paar weken.

Geen enkele test is 100% betrouwbaar. Er zijn op dit moment meerdere testen goedgekeurd. Deze Clungene is al vrij gegeven in de Verenigde Staten door de FDA.

Als uw test een positieve uitslag geeft moet u direct contact opnemen met uw huisarts.

Deze test geeft u een indicatie, en zo moet u de test ook zien. Elke test is een momentopname. Wilt u meer zekerheid dan is het van belang de test te herhalen. Het advies is dan ook om de test minimaal 1 a 2 keer te doen in een periode van 9 dagen. Heeft u toch twijfels neem dan contact op met uw huisarts of de GGD. Deze CE-gekeurde test wordt op het moment bijna overal in de wereld gebruikt. Wilt u een testraport lezen van de test klik dan hier.

Geen enkele test is 100% betrouwbaar. De PCR test van de GGD is zeer gevoelig. Er is uitvoerig onderzocht of de testen niet reageren op andere virussen of bacteriën. Als je de test in een vroeg stadium doet, kan de uitslag van de test nog negatief zijn. Het kan enkele dagen duren of zelfs weken omdat er dan nog niet voldoende virus in je neus of keel zit. Er is dan niet voldoende virus om dit te kunnen meten.

Als je de test te laat doet, dus als je meer dan een week klachten hebt, kan het zijn dat er niet voldoende virus aanwezig is. Dan heb je dus niet voldoende virus en is de kans erg klein iemand anders nog te kunnen besmetten.

Ook kan een test een onterechte uitslag geven als het wattenstokje (PCR-test) niet voldoende slijm heeft opgenomen, of omdat er geen juist wattenstokje is gebruikt.

 

*Belangrijke opmerking:
De Clungene SARS-CoV-2 IgG/IgM Rapid Serology Test is verstrekt door middel van richtlijnen die zijn vastgelegd in het beleid van de FDA voor diagnostische tests voor Policy for Diagnostic Tests for Coronavirus Disease-2019.

  • Een negatieve uitslag sluit niet uit dat er sprake is van een Sarc-Cov-2 infectie bij mensen die aan het virus zijn blootgesteld. Het is belangrijk een vervolgonderzoek te plegen met een moleculaire diagnostiek.
  • Het resultaat van de antilichamentest mag niet worden gebruikt als basis van een Sarc-Cov-2 infectie, of uit te sluiten om de status van een infectie te bepalen.
  • Een positief resultaat kunnen duiden op een infectie uit het verleden of een huidige infectie met niet Sars-Cov-2 coronavirusstammen, zoals het coronavirus HKU1, NL63, OC43 of 229E